President Donald Trump and Melania Trump board Air Force One after meeting people impacted by Hurricane Harvey during a visit to Houston, Saturday, Sept. 2, 2017. (AP Photo/Susan Walsh)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Donald Trump truer med bruk av militærmakt mot Nord-Korea, men det er høyst uklart hvordan det i så fall skal skje og hva det vil resultere i. 

Trump slo tidligere i måneden fast at arbeidet med å finne en diplomatisk løsning på atomstriden med Nord-Korea er bortkastet.

– Han kaster bort tiden med å forsøke å forhandle med den lille rakettmannen, tvitret Trump, med henvisning til utenriksminister Rex Tillersons forsøk på å bringe Nord-Koreas leder Kim Jong-un til forhandlingsbordet.

– Spar på kreftene Rex, vi skal gjøre det som er nødvendig, fortsatte Trump.

Sikkerhetsrådgivere

Tirsdag sammenkalte Trump sikkerhetsrådgiverne sine for å diskutere hvordan USA skal svare på Nord-Koreas atomprøvesprengninger og rakettprøveskytinger.

Forsvarsminister Jim Mattis og forsvarssjef Joseph Dunford orienterte Trump om en rekke muligheter, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

Mattis har tidligere gjort det klart at han støtter Tillersons forsøk på å få i stand en diplomatisk løsning på striden med Nord-Korea og hevdet i forrige uke at situasjonen langt fra er svart.

Uklart

Hvilken militær løsning på striden med atommakten Nord-Korea Trump ser for seg, er høyst uklart. Både Sør-Korea og Japan støtter utad Trumps tøffe linje, men frykter trolig følgene av en slik væpnet konflikt fordi den trolig vil ramme dem selv.

Kina følger også utviklingen nøye og vil motsette seg ethvert amerikansk forsøk på bruk av militærmakt i sitt nabolag.

Et militært angrep mot Nord-Korea, der det bor 25 millioner mennesker, vil trolig resultere i et massivt nordkoreansk angrep mot Sør-Korea og en strøm av nordkoreanske flyktninger over grensa til Kina.

Sabelrasling

Tirsdag raslet USA med sablene og sendte bombefly til Sør-Korea for å delta i en militærøvelse, den siste i en lang rekke.

B1-B-flyene kom fra USAs store militærbase på stillehavsøya Guam, som Nord-Koreas leder Kim Jong-un har truet med å angripe med raketter.

USA har også tidligere sendt bombefly til felles militærøvelser med Sør-Korea.

Hacket krigsplaner

Samme dag ble det kjent at hackere, angivelig fra Nord-Korea, har stjålet hundrevis av hemmeligstemplede militærdokumenter fra Sør-Korea.

Ifølge den sørkoreanske avisen The Chosun Ilbo er 235 gigabytes med sensitiv informasjon stjålet, blant dem detaljerte krigsplaner og attentatplaner mot den nordkoreanske lederen. Flere av planene er utarbeidet i samarbeid med USA.

Ifølge Sør-Korea har naboen i nord trent opp hele 6.800 datahackere, som også anklages for å ha stått bak et alvorlig hackerangrep i 2014.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]