Abe nærmer seg rent flertall i kommende valg, viser måling

Foto: DOD photo by U.S. Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro

Statsminister Shinzo Abes regjerende koalisjon ligger an til å få to tredels flertall i det kommende valget, viser en ny meningsmåling.

Den samme målingen viser at det nye partiet grunnlagt av Tokyos populære guvernør Yuriko Koike synes å stampe i motbakke.

Abes liberaldemokratiske parti (LDP) og juniorpartner Komeito kan komme til å vinne 300 av de 465 plassene i nasjonalforsamlingen i valget 22. oktober. Målingen er utført av Kyodo News og næringslivsavisen Nikkei.

En av Japans største aviser, Yomiuri Shimbun, mener at LDP kan stable på beina et rent flertall alene uten støtte fra koalisjonspartneren.

Med to tredels flertall i nasjonalforsamlingen er det ventet at Abe vil få vedtatt en oppmyking av Japans strengt pasifistiske grunnlov. Statsministeren har flere ganger sagt at det må bli endringer i det USA-påtvungne regimet som bare tillater selvforsvarsstyrker.

Abe ønsker at Japan skal ha et moderne forsvar på linje med andre land i regionen.

(©NTB)


Publisert: okt 22, 2017 @ 7:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.