Oslo, Norway 20150715. Illustrasjonsbilder: Logoer, Oslo. Den norske Bank (DNB). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statsbudsjettet for neste år ser ut til å være rimelig balansert, mener seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets.

– Budsjettet er innenfor det man må kunne kalle et rimelig tilpasset budsjett, sier Aamdal til  NTB.

Finansdepartementet kunngjorde torsdag morgen nøkkeltallene i budsjettet for 2018. Det viser at regjeringen har lagt seg litt under sin egen grense på 3 prosent for bruk av oljepenger med 2,9 prosent.

Samtidig anslår regjeringen en vekst i fastlandsøkonomien på 2,5 prosent.

– Det er litt høyere enn nomalveksten, og isolert sett burde man da ha brukt litt mindre oljepenger. Regjeringen vil bruke mer penger neste år enn i år, og litt mer enn økonomien tilsier, sier Aamdal.

Samtidig peker han på at regelen er retningsgivende for oljepengebruken.

– I utgangspunktet ser det ut som om budsjettet er rimelig tilpasset økonomien generelt og i tråd med det Norges Bank la til grunn i sin siste pengepolitikkrapport. Utslagene på renter og valuta burde bli ganske moderate, og det er heller ingen grunn til å tro at kronekursen vil gå opp, sier Aamdal.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]