Kilder: Hamas og Fatah har inngått avtale

Foto: REUTERS/Mohammed Salem

Last updated on October 13th, 2017 at 09:13 am

De rivaliserende palestinske bevegelsene Hamas og Fatah skal ha nådd en politisk forsoning, ifølge kilder som Reuters siterer. 

Avtalen skal bli presentert på et pressemøte i Kairo senere torsdag, ifølge nettstedet Palestinian Information Centre, som støtter Hamas.

Nettstedet siterer medlemmer av Hamas’ pressetjeneste, men gir ikke flere detaljer om avtalens innhold.

De to rivaliserende gruppene har i senere tid innledet et forsoningsforsøk. Hamas inviterte Fatah til samtaler i september etter å ha sagt seg villig til å til å akseptere Fatah-lederens, president Mahmoud Abbas, betingelser.

Det har imidlertid vært høyst uklart om Hamas-ledere vil gå med på at deres væpnede vaktstyrke skal erstattes av sikkerhetsstyrker fra Vestbredden.

Egypt har meglet mellom de to bevegelsene i håp om forsoning.

Hamas, som betegnes som en terrororganisasjon i USA, Israel og EU, vant det siste palestinske valget i 2006. Dette skapte mer vondt blod mellom de to palestinske grupperingene.

Etter at Hamas tok kontrollen over Gazastripen i 2007, måtte sikkerhetsstyrkene til den mer sekulære palestinske Fatah-bevegelsen forlate Gazastripen som følge av intern strid. Fatah har siden kun styrt på den israelskokkuperte Vestbredden.

Også i 2011 signerte de to fraksjonene en forsoningsavtale og lovet hverandre at det skulle holdes valg innen seks måneder, men avtalen ble aldri gjennomført.

(©NTB)


Publisert: Oct 13, 2017 @ 9:13 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • GHjo

    Hamas og Fatah, er som to mafia-bander.De sloss mot hverandre om hegemoniet, men har en felles fiende i Politiet (Israel).

  • Henning Rutledal

    Hamas og Fatah har kompromisset på å drepe minst mulig palestinere, og fokusere på terrordrap på jøder.