Kurdiske styrker fjernet veisperringer i Nord-Irak

Foto: AP Photo/Balint Szlanko

I frykt for et irakisk angrep sperret kurdiske styrker i Nord-Irak flere veier torsdag. Men få timer senere var situasjonen tilbake til det normale. 

En tjenestemann i de kurdiske peshmerga-styrkene oppga at veiene ble sperret med sandsekker etter at det ble oppdaget et økende antall irakiske soldater ved frontlinjen der de kurdiske peshmerga-styrkene har sine stillinger.

Kort tid etter ble det imidlertid meldt at sandsekkene var fjernet og at situasjonen igjen var normal slik at folk kunne bruke veiene.

Sperringene ble satt opp på veier som går mellom det selvstyrte Kurdistan i Nord-Irak og Iraks nest største by Mosul, som kontrolleres av irakiske regjeringsstyrker.

– Veiene ble stengt av frykt for at irakiske styrker muligens ville gå til angrep mot omstridte områder som kurderne kontrollerer, og som ligger utenfor den selvstyrte kurdiske regionen, opplyser en kurdisk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Konflikten mellom kurderne i Nord-Irak og regjeringen i Bagdad har tilspisset seg etter at de kurdiske selvstyremyndighetene holdt en folkeavstemning om uavhengighet i september.

(©NTB)


Publisert: okt 12, 2017 @ 8:48 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.