Oslo 20170915. Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende møter pressen for å annonsere at Børge Brende blir ny president i World Economic Forum. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Regjeringen foreslår å styrke støtten til religiøse minoriteter med nye 30 millioner kroner.

– 70 prosent av verdens befolkning lever i land der tros- og livssynsfrihet er begrenset. Derfor vil vi fortsette styrkingen av arbeidet med tros- og livssynsfrihet til beste for religiøse minoriteter, sier utenriksminister Børge Brende (H) til Vårt Land.

Siden Solberg-regjeringen overtok makten, har det vært gradvise økninger i støtten til religiøse minoriteter de siste fire årene. Fra 10 millioner kroner i 2013 til 48 millioner kroner i 2017.

På neste års budsjett vil regjeringen øke bevilgningen med ytterligere 30 millioner kroner, til i alt 78 millioner.

– Religiøse minoriteter er blant de mest sårbare gruppene i krig og konflikt. Minoriteter blir ofte etterlatt som buffer mellom stridende grupper. Situasjonen for religiøse minoriteter i Irak og Syria gir særlig grunn til bekymring, sier Brende.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]