(FILES) This file photo taken on September 24, 2017 shows US President Donald Trump speaking to the press while boarding Air Force One at Morristown Airport in Morristown, New Jersey. US President Donald Trump denied stoking racial tensions on September 25, 2017, insisting his charged comments that prompted a wave of symbolic protests by NFL players were about patriotism. After his verbal attacks on black athletes led players across the country to kneel in solidarity during the US national anthem at games over the weekend, the besieged US president played defense on Twitter. Trump had sparked the furor by describing NFL players who chose to take a knee through renditions of "The Star-Spangled Banner" as "sons of bitches" who should be fired. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs president Donald Trump antyder at TV-selskapet NBC kan miste tillatelsene sine fordi NBC-kanalene publiserer «falske nyheter». 

I en Twitter-melding onsdag beskyldte Trump TV-selskapet for å spre falske nyheter.

– Når blir det på sin plass å vurdere lisensen deres? spurte presidenten.

Kanalene i NBC-nettverket får tillatelser til å kringkaste fra det statlige organet Federal Communications Commission. Lederen for kommisjonen er oppnevnt av Trump. Senere samme kveld fortsatte Trump tiraden:

– Nyhetskanalene har blitt så partiske, forvridde og falske at lisensene må bli utfordret og, om mulig, avskaffet. Ikke rettferdig for folket! fortsatte Trump.

Det er likevel lite sannsynlig at Trump eller hans medarbeidere kan fjerne tillatelsene til medier de ikke liker, ifølge nyhetsbyrået AP. Både USAs grunnlov og lovverket som regulerer amerikanske medier garanterer pressefrihet.

Trump har reagert svært sterkt etter at NBC meldte at presidenten i sommer skal ha tatt til orde for en kraftig økning i antallet amerikanske atomvåpen. Både Trump og USAs forsvarsminister Jim Mattis insisterer på at presidenten aldri sa noe slikt.

– Det er rett og slett avskyelig at pressen kan skrive hva enn de vil, sa Trump under en pressekonferanse onsdag.

Han la imidlertid til at han ikke ønsker nye, formelle restriksjoner mot mediene.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]