Etterskjelv etter nordkoreansk atomprøvesprengning

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Sør-Korea har registrert et mindre jordskjelv nær stedet der Nord-Korea gjennomførte en atomprøvesprengning i forrige måned.

Ekspertene tror det dreier seg om et etterskjelv etter atomprøvesprengningen 3. september, som kan ha svekket de tektoniske platene i området.

Det er tidligere registrert tre mindre etterskjelv etter prøvesprengningen, som var den sjette i rekken og kraftigere enn noen av de foregående atomprøvesprengningene Nord-Korea har gjennomført.

Det ble ikke registrert etterskjelv etter de fem første atomprøvesprengningene, som var langt svakere.

Fredagens etterskjelv ble målt til 2,7 og hadde sitt senter 54 kilometer nordvest for landsbyen Kilju i Nord-Korea.

(©NTB)


Publisert: okt 13, 2017 @ 3:38 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.