The planet Mars is shown May 12, 2016 in this NASA Hubble Space Telescope view taken May 12, 2016 when it was 50 million miles from Earth. Earth's neighbor planet makes its closest approach in a decade this month, providing sky-watchers with a celestial show from dusk to dawn. NASA/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY
Del saken
  •  
  •  
  •  

En sensasjonell nyhet fra verdensrommet offentliggjøres mandag, skal vi tro romobservatoriet ESO. Også National Science Foundation i USA varsler pressemøte.

annonse

Annonse

Tidsskriftet Nature kommer med hele sju artikler om saken, ifølge Videnskab.dk.

Nyheten blir offentliggjort på en pressekonferanse hos Det europeiske sørobservatoriet (ESO) i Garching i Tyskland mandag. ESO er et samarbeid mellom elleve europeiske land og driver noen av verdens største og mest avanserte teleskoper, plassert nord i Chile.

annonse

Annonse

– På pressekonferansen blir det presentert banebrytende observasjoner av et astronomisk fenomen som aldri er blitt sett tidligere, heter det i en pressemelding fra ESO.

annonse

Annonse

Representanter fra mange forskergrupper fra hele Europa skal holde innlegg på pressekonferansen.

Det amerikanske grunnforskningsstiftelsen National Science Foundation (NSF) varsler også stort pressemøte i Washington mandag. Det skal handle om nye oppdagelser i studiene av såkalte gravitasjonsbølger. Forskere fra observatoriene LIGO og Virgo, som studerer slike bølger, og representanter fra 70 observatorier skal være til stede, opplyser NSF.

Årets nobelpris i fysikk ble tildelt nettopp for forskning på gravitasjonsbølger. I sitt arbeid med relativitetsteorien forutsatte Albert Einstein at slike bølger må bre seg i rommet, men trodde aldri det skulle bli mulig å måle dem. De ble første gang målt av Ligo-observatoriet i USA i 2015.

(©NTB)

annonse

Annonse


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: