President Donald Trump speaks on Iran policy from the Diplomatic Reception Room of the White House, Friday, Oct. 13, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Donald Trump trekker ikke USA fra atomavtalen med Iran i denne omgang. Men han bekrefter at det innføres nye sanksjoner mot Irans revolusjonsgarde.

– Vi innfører sanksjoner mot hele revolusjonsgarden, sa Trump i en tale fredag om Iran og landets atomprogram.

Trump opplyste også at hans regjering ikke lenger kan bekrefte at Iran overholder avtalen om landets atomprogram. Den amerikanske Kongressen får nå en viktig rolle i å avgjøre om nye sanksjoner skal innføres mot landet.

Før Trump holdt sin tale om Iran og atomavtalen presenterte utenriksminister Rex Tillerson hovedpunktene i regjeringens nye Iran-strategi. I tillegg til sanksjoner mot revolusjonsgarden innebærer den at Kongressen skal vurdere nye sanksjoner i løpet av 60 dager.

Men Trump trekker ikke USA fra atomavtalen som ble inngått i 2015 i denne omgang. Tidligere har presidenten truet med å gjøre dette og kalt avtalen en av de verste USA har inngått noensinne.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]