Czech Republic President Milos Zeman addresses the 72nd United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York, U.S., September 19, 2017. REUTERS/Shannon Stapleton
Del saken
  • 7
  •  
  •  

Tsjekkia har Europas mest liberale våpenlov, og den sosialdemokratiske tsjekkiske presidenten Miloš Zeman har tidligere oppfordret tsjekkere med våpenlisens til å bære våpnene på seg utendørs, i tilfelle de skulle havne oppi en terroraksjon. Nylig besøkte presidenten Europarådets parlamentariske forsamling. Der fulgte han opp sitt syn på bevæpning og oppfordret europeere til å investere i egne våpen, skriver Breitbart.

 

«Nivået på internasjonal kriminalitet øker på grunn av islamsk terrorisme,” sa han som svar på et spørsmål fra en armensk politiker. “Jeg er åpen og ærlig, og jeg bruker ikke uttrykket “islamsk terrorisme” lett, men i det overveldende flertallet av tilfellene har terrorismen islamsk opprinnelse,» sa Zeman og spurte om hva som kan gjøres for å bekjempe internasjonal kriminalitet.» Han ga selv svaret: «Invester i politiet, invester i hæren, og ha mot til å investere i egne våpen».

 

“Min kone har en pistol. Selvfølgelig har hun klart alle nødvendige tester, men nå er jeg bevoktet av min kone, og ikke bare av livvakter, “smilte han, ifølge Breitbart. I Tsjekkia er det tilstrekkelig å ha gjennomgått en prøve som dokumenterer at du mestrer våpenbruken, for å få våpenlisens, omtrent som førerprøven for å få sertifikat i Norge. I tillegg til plettfri vandel. Det er ikke nødvendig med medlemskap i noen pistolklubb.

 

Da EU nylig vedtok et direktiv som strammer inn reglene for å få våpen svarte det tsjekkiske parlamentet med å vedta et tillegg til egen grunnlov tilsvarende den amerikanske grunnloven. “Vi ønsker ikke å avvæpne vårt eget folk på en tid da sikkerhetssituasjonen er stadig forverret,” sa den tsjekkiske innenriksministeren Milan Chovanec den gangen. Også han er sosialdemokrat.

 

For to år siden deltok Zeman i et folkemøte i regi av Tsjekkias svar på «Stopp Islamiseringen av Norge». 

 

 

Under FNs generalforsamling i fjor talte Zeman om terrorisme og islam. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=OPhvrLm2dSo

 

Les mer:

Jack Montgomery. Chech president argues for an european second admendment so citizens can protect themselves against terrorists. Breitbart, 12.10.2017

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 7
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]