Bergen 20161007. H.M. Kongen besøker Troll A feltet utenfor Bergen i forbindelse med olje og gassindustriens 50 årsmarkering. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Den politiske miljøsannheten er og blir spikret og er ferdig definert av en samlet politisk elite, som er dypt internasjonalt forankret, ja Al Gore og alt rundt hans arbeid kan vanskelig oversees når man beveger seg inn på temaet. Internasjonalt er det, om ikke annet, fremstilt som en endelig sannhet at alt som skjer med klima er menneskeskapt.  Og her skal vi la debatten om hva som er det faktiske forhold eller ikke, ligge, siden det faktisk finnes motstridende rapporter blant fagfolk.  Ja vi har jo notert at enkelte har ventet til de har gått over i pensjonistenes rekker, eller ikke kan «straffes» på andre måter ifht. sine stillinger med å publisere sine funn og materiale. I 2015 kunne man lese artikkelen om fysikeren Stein Bergsmark som mener CO2 ikke kan være årsaken til klimaendringene.

Men nå er ikke det ovenfor nevnte temaet jeg ønsker å belyse, men mer den manglende politiske agenda, og/eller forståelse for det komplekse bildet hele klimahysteriet faktisk kan få.  Om det er der, er faktisk noe uklart, siden den samme politiske eliten ikke viser nevneverdig vilje til å ta det med i betraktning når miljøpolitikk skal utarbeides og formidles til folk flest.

La oss smake litt på overskriften igjen, for den er bevisst valgt.  For realiteten er at miljøpredikantene står godt i «vår grav» og graver frenetisk uten å fremme en eneste tanke rundt konsekvensene av hvor de kaster det avfallet de faktisk graver opp i iveren etter og «redde» verden.  Så spørsmålet vi bør begynne å stille de ansvarlige, er, om den gode hensikt for miljøets sak er i ferd med å drive oss lukt inn i helvete pga. manglende sammenfatning av de reelle konsekvenser?

I disse tider har også Kina begynt å rasle med disse miljøhysteriske sabler, og da begynner bildet virkelig å forme seg til den verdenskrisen som tydeligvis oversees, eller i beste fall bevisst feies under teppet.  For skal vi planlegge en gradvis utfasing av fossilt drevne enheter, ja da må vi ha en klar plan på hva som skal være det beste alternativet.  I dag virker det som om det er batteridreven teknologi som skal overta der bilen og bilbruken spesielt er et yndet objekt å angripe.  Og det er her krisen allerede er godt i gang, og kanskje vil treffe oss raskere enn antatt, nettopp fordi fremdriften blandt de ivrige miljøforkjempere er gått helt av skaftet.

Det finnes flere rapporter som peker på det faktum at verden vil gå tom for fosfor, og hva er det som legger stort press på forbruket av fosforen?  Jo nettopp biodiesel og El-bilen!  To yndede «problemløsere» for våre fremste politiske partier som seiler under høyt miljøflagg!

Nå kunne jeg skrevet side opp og ned, men har full tillitt til enhver legmanns evne til å finne samme informasjonen selv.  Et raskt googlesøk om kriser som både kan og vil ramme verden som det ikke snakkes om, gir de svar man ironisk sett egentlig ikke ønsker å se.  Og det er kanskje nettopp det politikere er blitt utrolig flinke på, hold kjeft eller legg lokk på de ubehagelige tingene som vi ikke prioriterer.

Så skal de ansvarlige politikere bli tatt seriøst, ja da må de både handle og snakke om også andre ting enn om hvilket parti som raskest kan skrote den fossile bilen, og avvikle Norsk petroleumsvirksomhet!

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]