(FILES) This file photo taken on May 14, 2015 shows Rohingya migrants jumping to collect food supplies dropped by a Thai army helicopter from a boat drifting in Thai waters off the southern island of Koh Lipe in the Andaman Sea. A general is among more than 100 defendants awaiting a verdict on July 19, 2017 at Thailand's largest ever human trafficking trial, accused of running a brutal trade that left desperate Rohingya and Bangladehsi migrants stranded on boats and in jungle death camps. Tens of thousands of migrants were crammed over the years onto often barely sea worthy vessels to be ferried across the Andaman Sea to southern Thailand. / AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan oppfordrer FN til å kreve samarbeid med Myanmar og trygg returnering av rohingya-muslimene til landet.

Annan som leder FNs Myanmar-kommisjon, sier i et FN-møte at verden må samarbeide med landets ledere og militære for å stoppe flyktningkrisen. Sikkerhetsrådet skal legge fram resolusjoner og trolig krav til Myanmar.

– Jeg håper resolusjonene som kommer fram oppfordrer den myanmarske regjeringen om å skape forhold som vil la flyktningene returnere med verdighet og med en følelse av sikkerhet, sa Annan.

Videre advarte han at uten handling vil det føre til et langsiktig og betent problem som kan utvikle seg «meget seriøst i tiden framover».

– Jeg har ingen plan B – jobben min her er gjort. Vi må kjempe mot roten av problemet og rapportene har håndtert det, fortsatte han og viste til arbeidet kommisjonen står bak.

Over en halv million rohingya-muslimer har flyktet fra delstaten Rakhine i Myanmar til nabolandet Bangladesh. FN-granskere har slått fast at myanmarske sikkerhetsstyrker står bak samordnede og systematiske angrep på minoritetsgruppen.

Myndighetene i Myanmar hevder militæraksjonen ikke er rettet mot hele rohingya-befolkningen, men mot en islamistisk terrorgruppe.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]