Khabul, Afghanistan 20141107. Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, møtte NATO-soldater i Camp Arena i Herat fredag. Foto: Anne M. Vestbakke /NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Senterpartiets forsvarspolitisk talsperson Liv Signe Navarsete mener regjeringen gjør mye riktig i oppfølgingen av hæren og Heimevernet, men ikke NATO.

Hun peker på at pengebruken i forslaget til statsbudsjett er i tråd med langtidsplanen, men mener det fortsatt mangler penger. Årsaken er at Norge har forpliktet seg overfor NATO til å øke forsvarsbudsjettet slik at det når 2 prosent av brutto nasjonalprodukt innen 2024, skriver Dagsavisen.

Hun viser til at det økonomiske handlingsrommet kommer til å bli enda trangere i årene som kommer, og at opptrappingen mot NATO-målet burde begynt umiddelbart.

– Det er et overordnet spørsmål som jeg håpet regjeringen ville gi et annet svar på, og det er den økonomiske ramma. Statsminister Erna Solberg har forpliktet Norge til å nå NATO-målet innen 2024. Og regjeringen følger den økonomiske rammen for langtidsplanen, men ikke for å nå NATO-målet, sier hun.

På landsmøtene til Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet reiste det seg et forsvarsopprør som bidro til nær likelydende vedtak om å nå NATO-målet.

– Det var stort fokus på regjeringspartiene Høyre og Frps landsmøter om dette, og jeg er skuffet over at regjeringen ikke følger opp, men legger seg på en bane som gjøre det vanskelig å nå målet. Jeg tror NATO vil være lite fornøyd med dette. Jeg var på parlamentarikerforsamling i NATO sist helg, og det er stort fokus på 2024-målet, sier Navarsete som er medlem i forsvarskomiteen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]