Seljord 20171012. Ambulansehelikoptre ved Seljordsvannet i Telemark, der to personer fortsatt er savnet etter at en båt med seks personer ombord kantret torsdag ettermiddag. OBS kredit. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark blad / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet håper å kunne avhøre de overlevende etter båtulykken i Seljord der to personer mistet livet. En kvinnelig lærer er fortsatt savnet.

– Vi forsetter i dag med overflatesøk med båt fra politiet og båt fra Røde Kors. Det pågår etterforskning parallelt, forteller driftsleder Sigrid Dahl i politiet i Midt-Telemark til NTB lørdag formiddag.

En kvinnelig lærer fra Midt-Telemark er fortsatt savnet etter ulykken som skjedde da en liten fritidsbåt kantret på Seljordsvatnet i 14-tiden torsdag.

Politiet betegner søket i helgen som søk etter antatt omkommet person.

Stanset bil

Det var seks personer i båten. Alle var tilknyttet Nome og Bø voksenopplæring, men de hadde høstferie og dro på tur i privat regi da ulykken skjedde. Skolen har 180 elever og gir blant annet norskopplæring for nyankomne flyktninger.

To menn, 19 og 20 år gamle, mistet livet i ulykken. Den ene kom til Norge som enslig mindreårig flyktning. Den andre var i familie med flere av de andre som også var i båten.

Tre personer klarte å berge seg i land etter at båten kantret. Ved riksvei 36 fikk de stoppet Arne Moen som var den første som kom til stedet. Han ringte nødetatene og tok de tre inn i bilen så de fikk varmet seg.

– De var kalde etter å ha sprunget gjennom skogen. Det må ha vært litt av et drama ute på vannet, sier Moen til Varden.

– De sa at det kom bølger over båten og at den hadde kantret. Ut over dette fortalte de ikke så mye. De var knekt, stakkars, fortsetter han.

Avhør

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hva som forårsaket ulykken. Saken er under etterforskning.

– Vi prøver å få avhørt de overlevende, de som kan fortelle hva som skjedde. Men de er i en sårbar situasjon fortsatt, så vi må se når vi kan gjennomføre avhørene. En ble avhørt i går. Det er et mål å få avhørt flere i dag, sier Sigrid Dahl lørdag formiddag.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge hadde ingen av de seks i båten redningsvest på seg da ulykken skjedde. Politiet har foreløpig ikke bekreftet dette.

Båten som ble brukt, er funnet og sikret.

Det ble satt krisestab i tre kommuner etter ulykken: I Seljord, hvor ulykken skjedde, i Bø hvor de seks involverte bodde, og i Nome, kommunen hvor de jobbet og gikk på skole.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]