OSLO 20141217. Kong Harald holder sin tradisjonelle nyttårstale til det norske folk nyttårsaften. POOL Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

I neste års statsbudsjett er det satt av nesten 140 millioner kroner til sikringstiltak på kongelige eiendommer.

annonse

Annonse

I dag er det kun et skilt som hindrer uvedkommende å kjøre helt opp til Slottet. Nå skal sikkerheten rundt alle kongelige eiendommer bedres, melder NRK. Blant annet skal det settes opp kjøretøysperrer rundt hele Slottsparken.

– Vi har lenge jobbet med sikkerhetsprosjektet. Vi begynner nå gjennomføringen av tiltak for å sikre kongefamilien, ansatte og besøkende på de kongelige eiendommer, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff.

annonse

Annonse

I april 2016 parkerte en person en varebil like ved Slottet. Området ble sperret av mens en bomberobot gjorde søk, men det viste seg at en psykisk syk mann hadde satt fra seg bilen og det var ingen bombe på stedet.

annonse

Annonse

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: