A people protection unit (YPG) fighter takes a selfie in the old city of Raqqa, Syria August 9, 2017. REUTERS/Zohra Bensemra
Del saken
  •  
  •  
  •  

Ekstremistgruppa IS kommer til å tape Raqqa lørdag eller søndag, hevder de syriskkurdiske YPG-styrkene. AFP hevder at alle syriske IS-krigere forlater byen.

AFP siterer en overvåkingsgruppe på at de syriske IS-krigerne forlater byen.

YPG-talsmann Nouri Mahmoud sier til Reuters at kampene fortsatt pågår inne i Raqqa by. Han sier byen kommer til å bli frigjort lørdag eller søndag.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tok sommeren 2014 kontroll over store områder i Irak og Syria og proklamerte et islamsk kalifat med den syriske byen Raqqa som hovedsete.

YPG spiller en sentral rolle i den USA-støttede opprørsalliansen SDF, som nå leder an i kampen mot den ytterliggående islamistgruppa i Syria. SDF-talsmann Mustafa Bali sier lørdag formiddag at den «endelige» kampen for å drive ekstremistgruppa ut av byen er i gang.

Han sier det kan ta timer eller dager før byen er frigjort. Bali sier kampene mot IS-krigere fortsatt pågår i flere bydeler.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) hevder IS-krigere og familiene deres allerede har forlatt byen, og busser er på plass for å kjøre ut fremmedkrigere og deres familier. De sier ikke noe om hvor de i så fall skal kjøres til.

Den USA-støttede styrken mot IS hevder at et hundretalls IS-tilhengere har overgitt seg i løpet av kampene i Raqqa de siste dagene. Men ifølge alliansen gjenstår det fortsatt noe før byen er frigjort.

– Vi forventer tøffe kamper de kommende dagene, og kommer ikke anslå noe bestemt tidspunkt for når vi tror at IS kommer til å være fullstendig beseiret i Raqqa, sier Ryan Dillon, talsperson for de amerikanskstøttede styrkene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]