Iranian President Hassan Rouhani (C) delivers a speach to the parliament in Tehran on August 20, 2017, as Iran's parliament prepares to vote on the President's cabinet. Iran's President said the top foreign policy priority for his new government was to protect the nuclear deal from being torn up by the United States. / AFP PHOTO / STR
annonse

Irans president Hassan Rouhani sier landet ønsker å styrke det økonomiske forholdet til Norge og håper den private sektoren i hvert land kan starte samarbeid.

Norges ambassadør til Iran, Lars Nordrum, møtte presidenten lørdag i Teheran, skriver avisen Iranian Front Page. Rouhani gikk i samtaler med flere lands ambassadører lørdag for å sørge for at verden støtter opp under atomavtalen med Iran.

Rouhani gikk tidligere samme dag ut mot USAs president Donald Trump som fredag kritiserte Iran og avtalen. Trump sa han har valgt å ikke trekke USA ut av avtalen, men ville ikke skrive under på at landet faktisk overholdt den.

annonse

I lørdagens møte med Nordrum oppfordret presidenten til at også Norge spiller en konstruktiv rolle i å opprettholde avtalen. Han la så til at Iran er interessert i å styrke det økonomiske forholdet til Norge og at landet ønsker å innlede samarbeid mellom de to landene i privat sektor.

Som svar understreket Nordrum at Norge, i likhet med EU, støtter avtalen. Han la til at atomavtalen er viktig for norske selskaper og at den blir sett på som en mulighet for å danne et sterkere samarbeid med landet.

Atomavtalen ble undertegnet i 2015 med det målet å unngå at Iran utvikler atomvåpen.

Utenriksminister Børge Brende (H) sa til NTB lørdag at Norge er bekymret over Trumps holdning til avtalen og bekreftet at Norge ser på avtalen som helt avgjørende i kampen mot atomvåpen.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]