Lokal leder: Fremmedkrigere har fått forlate Raqqa

Foto: AP Photo/Hussein Malla, File

Noen av de utenlandske IS-krigerne i Raqqa har forlatt den syriske byen i tråd med en ny avtale, ifølge en lokal leder.

– En del av utlendingene har dratt, sier Omar Alloush, som sitter i sivilrådet i Raqqa, søndag morgen.

En avtale framforhandlet av stammeledere har åpnet for at IS-krigere kan få fritt leide ut av byen, som er i ferd med å bli erobret av USA-støttede militsstyrker.

Den USA-ledede koalisjonen i landet har hevdet at utenlandske IS-medlemmer ikke har vært omfattet av avtalen. Men sivilrådet i Raqqa opplyste lørdag kveld at også de ville få mulighet til å forlate byen.

Raqqa har fungert som en slags hovedstad for den ytterliggående islamistgruppa IS siden 2014.

(©NTB)


Publisert: okt 20, 2017 @ 8:37 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.