Minst 85 døde i selvmordsangrep mot hotell i Somalia

Somaliere samlet seg for å lete etter overlevende i de ødelagte byggningene i Mogadishu. Foto: AP Photo/Farah Abdi Warsameh

Antallet drepte i selvmordsangrepet lørdag mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu, har steget til minst 85.

Ulike kilder i politiet oppgir søndag antallet drepte som henholdsvis 85 og over 90.

Dette er en kraftig økning fra lørdag kveld, da det ble opplyst at minst 50 var blitt drept.

Mange av de døde er hentet ut av restene av ødelagte bygninger, sier politimannen Mohamed Dahir til nyhetsbyrået DPA. Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed har kalt angrepet en nasjonal tragedie.

Ingen har så langt påtatt seg skylden for angrepet, men den somaliske regjeringen mener den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab trolig står bak.

Angrepet var tilsynelatende rettet mot Safari Hotel, som ligger i en travel gate i distriktet Hodan, ikke langt unna utenriksdepartementets lokaler. Hotellet ble lagt i ruiner da en lastebil fylt med sprengstoff eksploderte.

(©NTB)


Publisert: okt 15, 2017 @ 4:21 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.