Somalis gather and search for survivors by destroyed buildings at the scene of a blast in the capital Mogadishu, Somalia Saturday, Oct. 14, 2017. A huge explosion from a truck bomb has killed at least 20 people in Somalia's capital, police said Saturday, as shaken residents called it the most powerful blast they'd heard in years. (AP Photo/Farah Abdi Warsameh)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Antallet drepte i selvmordsangrepet lørdag mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu, har steget til minst 85.

Ulike kilder i politiet oppgir søndag antallet drepte som henholdsvis 85 og over 90.

Dette er en kraftig økning fra lørdag kveld, da det ble opplyst at minst 50 var blitt drept.

Mange av de døde er hentet ut av restene av ødelagte bygninger, sier politimannen Mohamed Dahir til nyhetsbyrået DPA. Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed har kalt angrepet en nasjonal tragedie.

Ingen har så langt påtatt seg skylden for angrepet, men den somaliske regjeringen mener den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab trolig står bak.

Angrepet var tilsynelatende rettet mot Safari Hotel, som ligger i en travel gate i distriktet Hodan, ikke langt unna utenriksdepartementets lokaler. Hotellet ble lagt i ruiner da en lastebil fylt med sprengstoff eksploderte.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]