Søppelfirma i Sverige kritiseres for å krenke arabere

Foto: Holger Ellgaard under CC 3.0

I Alvesta i Sverige lar folk seg krenke av logoen på bilene til det lokale søppelfirmaet. Dette skriver Sveriges Radio i dag. Alvesta Renhållnings ABs søppelbiler er merket med forkortelsen Arab i logoen, godt synlig, midt på bilens langside.

-Det er irriterende at det står Arab på søppelbilene. At man forbinder arabere med en søppelbil er krenkende og en fornærmelse mot araberne, syns de. Det sier daglig leder i Arab, Conny Pettersson.

-Men jeg har forklart de som har vært inne hos oss at det har ingenting med folket å gjøre. Det er en forkortelse på et renholdsforetak, fortsetter han.

Forkortelsen tilkom i 1981 og nå skal saken tas opp på foretakets styremøte 26. oktober. Der skal det avgjøres om logoen på bilene skal forandres. Selve foretaksnavnet skal ikke diskuteres, i følge Sveriges Radio.


Publisert: okt 15, 2017 @ 5:30 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.