Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

I Alvesta i Sverige lar folk seg krenke av logoen på bilene til det lokale søppelfirmaet. Dette skriver Sveriges Radio i dag. Alvesta Renhållnings ABs søppelbiler er merket med forkortelsen Arab i logoen, godt synlig, midt på bilens langside.

-Det er irriterende at det står Arab på søppelbilene. At man forbinder arabere med en søppelbil er krenkende og en fornærmelse mot araberne, syns de. Det sier daglig leder i Arab, Conny Pettersson.

-Men jeg har forklart de som har vært inne hos oss at det har ingenting med folket å gjøre. Det er en forkortelse på et renholdsforetak, fortsetter han.

Forkortelsen tilkom i 1981 og nå skal saken tas opp på foretakets styremøte 26. oktober. Der skal det avgjøres om logoen på bilene skal forandres. Selve foretaksnavnet skal ikke diskuteres, i følge Sveriges Radio.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]