Dødstallet i Somalia har oversteget 300

Foto: AP Photo/Farah Abdi Warsameh

Dødstallet etter lørdagens bombeangrep i Somalia har nå oversteget 300, opplyser helsemyndighetene i Mogadishu.

Bare de siste timene har flere personer dødd som følge av skadene de pådro seg i lørdagens angrep, opplyser Abdulkadir Adam, som er daglig leder for ambulansetjenesten Aamin.

I tillegg til de over 300 ofrene er rundt 300 personer såret, og dødstallet er ventet å stige ytterligere.

Over 70 kritisk sårede ble mandag fløyet til Tyrkia for behandling på sykehus. Kenya og Etiopia har tilbudt seg å sende medisinsk hjelp til Somalia.

I Mogadishu er de lokale sykehusene overfylt, og de ansatte forsøker å gjøre så godt de kan med å bistå hardt sårede ofre, mange av dem med så store brannskader at de er ugjenkjennelige.

Ingen har så langt påtatt seg skylden for det som trolig er det dødeligste angrepet i Somalias historie, men regjeringen mener den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab trolig står bak.

Lørdagens bombeangrep var verdens mest omfattende på flere år.

Angrepet lørdag blir sterkt fordømt av en rekke land, blant dem USA, Storbritannia og Frankrike. FNs generalsekretær António Guterres sier angrepet har gjort ham kvalm. Han oppfordrer verdenssamfunnet til å stå sammen i kampen mot terrorisme.

(©NTB)


Publisert: okt 16, 2017 @ 7:25 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.