Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Danske Bank kutter boliglånsrenta til under 2 prosent. Nå vil de konkurrentene komme løpende etter, tror eksperter.

De beste kundene til Danske Bank får nå en rente på 1,95 prosent. Og i løpet av kort tid kommer flere banker til å kutte renta med opptil 0,25 prosentpoeng, og med det legge sine gunstigste betingelser under 2 prosent, tror aktører som følger markedet. Det skriver Dagens Næringsliv.

– Når noen drar i gang festen, vil resten ønske å bli med, sier Pål Ringholm, analysesjef i Sparebank 1 Markets.

Bankenes fortjeneste – differansen mellom kostnadene for å låne penger og det de henter inn igjen i form av renteinntekter fra kundene – har vært like under eller over 1 prosentpoeng. I løpet av 2017 har fortjenesten økt gradvis. Ringholm tror bankene vil se seg tjent med å dele noe av overskuddet med kundene.

– Bankene har tjent mye penger på å holde rentene kunstig høye når pengemarkedsrenten har falt så mye som den har gjort, sier Jorge Jensen, fagdirektør i Forbrukerrådet, når han får høre nyheten om Danske Banks rentekutt.

Også han tror konkurransesituasjonen vil medføre at flere banker kommer til å følge etter.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]