Oslo 20170221. Mette Nord, leder i Fagforbundet taler på representantskapsmøte tirsdag i Folkets Hus i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lederen i LOs største fagforbund, Mette Nord, maner til rødgrønn samling. For stort sprik mellom Ap, Sp og SV var medvirkende til valgnederlaget, mener hun.

– Det var ulike årsaker til at partiene ønsket en mer selvstendig valgkamp, og så bikket det over. SV og Senterpartiet hadde behov for å stå litt for seg og kjempe sine saker for å komme seg opp. Det lyktes de med, men i etterpåklokskapens lys ble det litt for mye spark i alle retninger, sier Fagforbundets leder til Klassekampen.

LOs største forbund, med 360.000 medlemmer, åpner sitt årsmøte i Folkets Hus, som nå har fått navnet Oslo kongressenter, mandag. Der vil Nord mane til tettere og bedre koordinert samarbeid mellom de rødgrønne partiene, slik Nords forgjenger Jan Davidsen gjorde før valgseieren i 2005.

Nord mener rødgrønt sprik var én av grunnen til at de rødgrønne ikke klarte å fravriste Erna Solberg makten.

– Vi kommer til å ta initiativ til at de rødgrønne skal samarbeide. På mange områder har de samme politikk med kun små nyanser mellom seg. Både til lokalvalget om to år og til neste stortingsvalg må vi jobbe for at den rødgrønne alliansen blir tydeligere igjen, sier hun.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]