FILE - This file image taken from undated video shown to The Associated Press by the Philippine military shows the purported leader of the Islamic State group Southeast Asia branch, Isnilon Hapilon, right, at a meeting of militants at an undisclosed location. Philippine security officials told The Associated Press that Isnilon Hapilon, who is listed among the FBI's most-wanted terror suspects, and Omarkhayam Maute were killed in a gunbattle and their bodies were found Monday, Oct. 16, 2017 in Marawi. (Philippines Military via AP, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den filippinske geriljalederen Isnilon Hapilon, som sies å være leder av den sørøstasiatiske avdelingen av IS, er død. Det bekrefter landets forsvarsminister.

Abu Sayyaf-lederen som sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppa IS i 2014 og som står på FBIs liste over terrormistenkte, døde under skuddveksling i Marawi. Han ble funnet død mandag, bekrefter Delfin Lorenzana.

Forsvarsministeren bekrefter også at en mann ved navn Omarkhayam Maute er død, og opplyser at det vil bli gjennomført DNA-prøver for å få bekreftet deres identitet.

I juni utlovet den filippinske presidenten Rodrigo Duterte 10 millioner peso, som tilsvarer 1,7 millioner kroner, til den som nøytraliserte Hapilon. Han utlovet også dusører tilsvarende 1,6 millioner kroner for to brødre med etternavnet Maute, som angivelig leder en gruppe med samme navn som har sverget troskap til IS.

Det var fire anonyme kilder i det filippinske militæret og politiet som først gikk ut med nyheten om at Hapilon og Maute var funnet døde i Marawi.

Kampene i Marawi startet da filippinske soldater forsøkte å pågripe Hapilon i Marawi 23. mai. Aksjonen utløste omfattende kamper med IS-krigere som okkuperte deler av den muslimske byen sør i Filippinene.

Kampene har ført til at Duterte har erklært unntakstilstand i området.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]