Katalanske separatistledere varetektsfengslet

De to katalanske separatistlederne Jordi Cuixart (t.v.) og Jordi Sànchez (t.h.) etterforskes for oppvigleri og ble varetektsfengslet mandag. Foto: AP / NTB scanpix

De to katalanske separatistlederne Jordi Sànchez og Jordi Cuixart, som etterforskes for oppvigleri, ble varetektsfengslet mandag.

Sànchez leder Assemblea Nacional Catalana (ANC), en organisasjon som kjemper for full uavhengighet for Catalonia. Det samme gjør organisasjonen Òmnium Cultural, der Cuixart er leder.

De to anklages for å ha spilt sentrale roller i forbindelse med demonstrasjonene foran folkeavstemningen om løsrivelse som ble holdt i Catalonia 1. oktober.

Dommeren besluttet å varetektsfengsle dem med henvisning til deres evne til å mobilisere massene, skriver den spanske avisen El Pais.

Òmnium Cultural bekreftet kort tid etter at Cuixart var pågrepet, og flere spanske medier melder også at Sànchez er satt i varetekt.

Politisjefen i Catalonia, Josep Lluis Trapero, er også siktet i saken, men en spansk domstol slo mandag fast at han slipper varetekt. Det samme gjør den fjerde siktede, Teresa Laplana, som også har en sentral stilling i det katalanske politiet.

Spanske myndigheter ga mandag Catalonias leder Carles Puigdemont frist til torsdag morgen med å skrinlegge uavhengighetsplanene og truer med å frata regionen deler av selvstyret dersom kravet ikke innfris.


Publisert: okt 16, 2017 @ 10:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.