Kjent journalist drept av bilbombe på Malta

Deler av det utbrente vraket av bilen som den maltesiske journalisten Daphne Caruana Galizia satt i da hun ble drept. Foto: AP / NTB scanpix

En kjent journalist på Malta, som blant annet avslørte at statsministerens kone hadde gjemt unna penger i skatteparadiset Panama, er drept av en bilbombe.

Daphne Caruana Galizia (53) arbeidet for aviser som The Sunday Times og The Malta Independent, og hun hadde også sin egen blogg der hun avdekket korrupsjon og gikk hardt ut mot politikere og næringslivstopper.

Mandag ettermiddag ble Caruana Galizia drept av en kraftig sprengladning som var skjult i leiebilen hun kjørte, nær hjemmet sitt i Bidjina. Eksplosjonen var så kraftig at deler fra bilen ble funnet spredt over et stort område.

Tidligere i år avslørte den kjente journalisten at Michelle Muscat, kona til landets statsminister Joseph Muscat, hadde etablert et stråselskap i skatteparadiset Panama.

Avsløringen vakte stor oppmerksomhet og førte til at det ble holdt nyvalg på Malta. Muscats parti fikk flertall og han kunne derfor fortsette som regjeringssjef.

For to uker siden mottok Caruana Galizia drapstrusler, noe hun anmeldte til politiet, men det er ikke kjent hvem som framsatte truslene eller hvorfor.

Statsminister Joseph Muscat fordømmer i en kunngjøring attentatet på den kjente journalisten og lover at de skyldige skal tas.

– Alle vet at Caruana Galizia var en skarp kritiker av meg, både politisk og personlig, men ingenting kan på noe som helst vis rettferdiggjøre en slik barbarisk handling, heter det i kunngjøringen.

Muscat maner videre til nasjonal samling.

– Alle har rett til å skrive og si det de ønsker her i landet, forsikrer Maltas statsminister.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: okt 16, 2017 @ 10:41 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.