Plakater for «Generasjon Identitet» satt opp i Groruddalen i helgen

Bjerke videregående skole. Foto: Privat

Som Document.no også rapporterer er det hengt opp store klistremerker for Generasjon Identitet (GI) på i det minste Stovner, Kuben og Bjerke videregående skoler i løpet av helgen.

 

(Stovner vidergående skole. Foto: privat)

 

De såkalte identitære bevegelsene har vokst frem i noen ungdomsmiljøer i spesielt Østerrike, Frankrike, men også i Tyskland og Sverige de siste årene. Bevegelsene er opptatt av gruppesamhold og stolthet overfor opprinnelige befolkningers kultur og identitet. De hevder seg å være ikke-voldelige. At slike plakater settes opp nettopp i Groruddalen er neppe tilfeldig. For mange vil slike symboler og det nettopp i innvandrertette områder oppleves som en provokasjon.

 

(Kuben videregående skole. Foto: privat)

 

Send gjerne tips om saken til tips@resett.no

 


Publisert: okt 17, 2017 @ 7:37 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.