KIRKENES 20141025. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister Børge Brende ved kransenedleggelse ved Russemonumentet under 70-årsmarkeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark i Kirkenes oktober 2017. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En natt i september fikk politiet tips om at en ambassadebil hadde kjørt inn i en parkert bil på Frogner. Sjåføren viste seg å være en full russisk diplomat. 

Politiet i Oslo fikk tips om trafikkuhellet natt til lørdag 30. september, melder VG. Føreren fremsto som tydelig beruset. Han forsøkte å gå fra ulykkesstedet, men ble pågrepet av en politipatrulje etter kort tid.

UD har bekreftet at den russiske sjåføren hadde diplomatisk immunitet. Han har jobbet som etterretningsoffiser for GRU – en militær etterretningstjeneste – ved Den russiske ambassaden i Oslo.

Ifølge VG var han lite samarbeidsvillig, blant annet fordi han nektet utåndingsprøve. Politipatruljen har beskrevet den russiske diplomaten som «åpenbart beruset» og «sjanglende» – samt at det dunstet alkohol av ham på lang avstand.

– Forholdet er registrert som en straffesak, som da ikke normalt forfølges siden han har diplomatisk immunitet. Det er UD som håndterer saken videre i forhold til ambassaden, sier avsnittsleder Frode Andreassen i Oslo politidistrikt.

Den russiske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken overfor avisa.

Vanligvis innkaller UD representanter fra ambassaden til et møte for å gå gjennom rapporten. Slike saker ender gjerne med at mistenktes arbeidsforhold i Norge avsluttes og vedkommende returneres til sitt hjemland.

– Vi ser alvorlig på lovbrudd og følger opp saken etter gjeldende rutiner, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i UD.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]