Oslo 20170502. Riksrevisjonen og riksrevisor Per-Kristian Foss legger fram tre rapporter: Undersøkelse av Forsvarets salg av F-5 jagerfly, oppfølgingsundersøkelse av Justis- og beredskapsdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap og undersøkelse av fiskeriforvaltningen i Nordsjøen og Skagerrak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

I en intern arbeidsmiljøundersøkelse hos Riksrevisjonen kommer det sterk kritikk fra de ansatte mot riksrevisor Per-Kristian Foss’ lederstil.

Foss får kraftig kritikk internt for å rakke ned på både egne ansatte og eksterne personer, skriver Dagens Næringsliv.

«Riksrevisor omtaler både eksterne og interne enkeltpersoner negativt i andres påhør», heter det blant annet i undersøkelsen, hvor de ansatte fikk være anonyme.

– Den undersøkelsen var en vekker for meg. Jeg tok det på alvor, fordi jeg har sett at min kanskje litt mer utålmodige lederstil er blitt oppfattet som negativ i arbeidet med å fornye Riksrevisjonen, sier Foss i en kommentar til avisen

Han er imidlertid ikke enig i at han har kommet med negative karakteristikker, men innrømmer at han noen ganger har reagert med sinne overfor ansatte.

– Utålmodigheten ligger i bunn, og av og til kan jeg bli litt sint. Det bør jeg ikke bli, og det tar jeg selvkritikk på, sier han.

Undersøkelsen ble gjennomført i månedsskiftet oktober/november i 2016, og flere kilder bekrefter overfor avisen at Foss har endret seg og blitt mer positiv i allmøter.

Per-Kristian Foss ble riksrevisor i 2014. Stortinget skal i løpet av de nærmeste ukene ta en avgjørelse om han skal få fortsette. Selv ønsker han en ny periode.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]