Sterk kritikk mot riksrevisoren i intern undersøkelse

Riksrevisor Per-Kristian Foss. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I en intern arbeidsmiljøundersøkelse hos Riksrevisjonen kommer det sterk kritikk fra de ansatte mot riksrevisor Per-Kristian Foss’ lederstil.

Foss får kraftig kritikk internt for å rakke ned på både egne ansatte og eksterne personer, skriver Dagens Næringsliv.

«Riksrevisor omtaler både eksterne og interne enkeltpersoner negativt i andres påhør», heter det blant annet i undersøkelsen, hvor de ansatte fikk være anonyme.

– Den undersøkelsen var en vekker for meg. Jeg tok det på alvor, fordi jeg har sett at min kanskje litt mer utålmodige lederstil er blitt oppfattet som negativ i arbeidet med å fornye Riksrevisjonen, sier Foss i en kommentar til avisen

Han er imidlertid ikke enig i at han har kommet med negative karakteristikker, men innrømmer at han noen ganger har reagert med sinne overfor ansatte.

– Utålmodigheten ligger i bunn, og av og til kan jeg bli litt sint. Det bør jeg ikke bli, og det tar jeg selvkritikk på, sier han.

Undersøkelsen ble gjennomført i månedsskiftet oktober/november i 2016, og flere kilder bekrefter overfor avisen at Foss har endret seg og blitt mer positiv i allmøter.

Per-Kristian Foss ble riksrevisor i 2014. Stortinget skal i løpet av de nærmeste ukene ta en avgjørelse om han skal få fortsette. Selv ønsker han en ny periode.

(©NTB)


Publisert: okt 18, 2017 @ 8:57 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.