2013-03-21 Students moving down staircase in school. Foto JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP / TT / kod 444
Del saken
  •  
  •  
  •  

På flere videregående skoler i Västra Götaland i vest-Sverige kreves det nå adgangskort for elevene når de skal inn på skolen, dette skriver Göteborgsposten. Avisen skal ha kontaktet 12 skoler, hvorav 5 hadde innført adgangskontroll, med adgangskort eller tagger.

Ubudne gjester i skolens kafeteria og økende bekymringer for sikkerheten er noen av årsakene som nevnes.

-Nå for tiden når man renoverer så tenker man mer på sikkerhetsaspektet på en annen måte enn før. Det er sånn det moderne samfunnet ser ut i dag på de aller fleste steder. Taggene er de samme som benyttes for å komme inn i kommunehus og gjennom ytterdører, sier Camilla Kauffeldt, virksomhetssjef på den videregående skolen i Trollhättan.

På denne skolen har de også satset på bemannede resepsjoner, der de som besøker skolen må henvende seg ved ankomst.

Viktor Lundberg, som er talerør for Hvitfeldtskas elevråd sier at ordningen oppleves som ubeleilig for elevene.

-Mange elever syns det er veldig forstyrrende. Det store problemet er når elever glemmer sine kort og ikke kommer inn for å spise lunsj. Men elevrådet har valgt å ikke legge seg bort i saken. Har skoleledelsen bedømt at dette er nødvendig får vi vel akseptere det. Det er jo et spørsmål om sikkerhet, sier han.

På Burgårdens utbildningscentrum i Göteborg, som innførte adgangskort i 2016, gjennomføres det stikkkontroller for å passe på at elevene har sine adgangskort på seg hele dagen

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]