Secretary of State Rex Tillerson makes a statement at the State Department in Washington, Wednesday, Oct. 4, 2017. (AP Photo/Cliff Owen)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs utenriksminister lover å søke en diplomatisk løsning med Nord-Korea helt til første bombe faller. Samtidig innleder USA og Sør-Korea en ny militærøvelse.

Uttalelsen fra utenriksminister Rex Tillerson kommer etter at president Donald Trump for to uker siden tvitret at Tillerson kaster bort tiden ved å forsøke å forhandle med Kim Jong-un, eller «Little Rocket Man» som Trump kalte ham.

I et intervju med CNN framholder Tillerson at Trump ikke ønsker krig, men en diplomatisk løsning på striden om Nord-Koreas atomvåpenprogram.

– Jeg tror han ønsker å være klar overfor Kim Jong-un og regimet om at han har de militære alternativene klare. Vi har faktisk også brukt mye tid på å perfeksjonere disse. Men vær klar over at presidenten også har gjort det klart overfor meg at han ønsker å løse dette diplomatisk. Han er ikke på jakt etter krig, fastslår Tillerson i CNN-programmet State of the Union søndag.

Utenriksministeren gjør det klart at han mener den diplomatiske innsatsen må fortsette helt til krig eventuelt bryter ut – helt til «første bombe faller».

Mandag innledet USA og Sør-Korea en ti dagers militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya. Ifølge en sørkoreansk talsmann skal øvelsen vise at de to landene er klare til å reagere mot nordkoreanske provokasjoner, og den skal også bedre landenes evne til å gjennomføre felles operasjoner.

Den amerikanske marinen har opplyst at hangarskipet USS Ronald Reagan og flere andre amerikanske marineskip deltar i øvelsen.

I CNN-intervjuet blir Tillerson nok en gang spurt om det stemmer at han i sommer kalte Trump for en idiot. Tillerson sier at han ikke vil nedverdige seg til å svare på spørsmålet, men unngår samtidig å komme med en klar avvisning.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]