Tusenvis av kurdere flykter fra Kirkuk

Foto: APTN via AP

Tusenvis av mennesker flykter fra den omstridte oljebyen Kirkuk i Nord-Irak etter at irakiske styrker innledet en større offensiv mot byen.

Flyktningene er på vei mot de kurdiskkontrollerte byene Sulaimaniya og Arbil, opplyser en tjenestemann i Kirkuk. Han beskriver flyktningene som kurdere.

En journalist fra det franske nyhetsbyrået AFP bekrefter at tusenvis av mennesker flykter fra byen. Journalisten sier også at det er trafikkork på veiene som leder mot den selvstyrte regionen Kurdistan. Hundrevis av biler og lastebiler står i kø.

Kirkuks befolkning består både av kurdere, turkmenere og arabere.

Samtidig blir det meldt at minst ti kurdiske peshmerga-soldater er drept i sammenstøt med irakiske styrker.

Det irakiske militæret opplyste mandag at det har tatt kontroll over store oljefelter i nærheten av Kirkuk, samt byens største militærbase.

Byen, som har cirka 1 million innbyggere, har siden 2014 vært kontrollert av kurdiske styrker.

(©NTB)


Publisert: okt 16, 2017 @ 4:40 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.