This image made from a video shows Iraqi soldiers and military vehicles in the Qatash area towards Kirkuk gas plant, south of Kirkuk, Iraq, Monday, Oct. 16, 2017. Iraqi state media say federal troops have entered disputed territories occupied by the nation's Kurds. The move comes three years after Kurdish militias seized the areas outside their autonomous region to defend against an advance by the Islamic State extremist group. (APTN via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tusenvis av mennesker flykter fra den omstridte oljebyen Kirkuk i Nord-Irak etter at irakiske styrker innledet en større offensiv mot byen.

Flyktningene er på vei mot de kurdiskkontrollerte byene Sulaimaniya og Arbil, opplyser en tjenestemann i Kirkuk. Han beskriver flyktningene som kurdere.

En journalist fra det franske nyhetsbyrået AFP bekrefter at tusenvis av mennesker flykter fra byen. Journalisten sier også at det er trafikkork på veiene som leder mot den selvstyrte regionen Kurdistan. Hundrevis av biler og lastebiler står i kø.

Kirkuks befolkning består både av kurdere, turkmenere og arabere.

Samtidig blir det meldt at minst ti kurdiske peshmerga-soldater er drept i sammenstøt med irakiske styrker.

Det irakiske militæret opplyste mandag at det har tatt kontroll over store oljefelter i nærheten av Kirkuk, samt byens største militærbase.

Byen, som har cirka 1 million innbyggere, har siden 2014 vært kontrollert av kurdiske styrker.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]