Fordommer mot AfD kan gi ny storkoalisjon i Tyskland

Social Democratic Party (SPD)'s current state premier in Lower Saxony, Stephan Weil, speaks during a campaign meeting on October 13, 2017 in Hanover. AFP PHOTO / dpa / Peter Steffen

Mens Europa fulgte med på valget i Østerrike ble det avholdt delstatsvalg i den tyske delstaten Niedersachsen. Det vant det sosialdemokratiske partiet SPD en overraskende seier med 36,9 prosent av stemmene, mens kristeligdemokratene (CDU) endte på 33,6 prosent. Sammen med SPDs samarbeidspartner De Grønne fikk likevel venstresiden færre stemmer enn høyresiden, bestående av CDU, Fridemokratene FDP og Alternativ for Tyskland, AfD.

De Grønne fikk 8,7 prosent, FDP 7,5 prosent og AfD 6,2 prosent av stemmene. Sammen med FDP og AfD vil CDU kunne danne delstatsregjering, skriver det tyske nyhetsmagasinet Zuerst.  Dersom CDU og FDP ikke vil akseptere det innvandringskritiske og fremgangsrike partiet Alternativ for Tyskland som regjeringspartner eller støtteparti i en mindretallsregjering mener det tyske magasinet at en storkoalisjon mellom kristeligdemokrater og sosialister er det eneste realistiske resultatet etter valget.

 

Kilde:

Niedersachsenwah: SPD-Sieg folgte ungewisse Regierungsbildung – AfD bei 6,2 Prozent. Zuerst!, 16. Oktober 2017

 


Publisert: okt 17, 2017 @ 1:18 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.