An Iranian Kurdish woman wears a necklace bearing the Kurdish flag as she takes part in a gathering to urge people to vote in the upcoming independence referendum in the town of Bahirka, north of Arbil, the capital of the autonomous Kurdish region of northern Iraq, on September 21, 2017. The controversial referendum on independence for Iraqi Kurdistan is set for September 25. / AFP PHOTO / SAFIN HAMED
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Regjeringskontrollerte styrker i Irak har tatt kontroll over byen Sinjar, som inntil nå har vært kontrollert av kurdiske styrker, ifølge en militsgruppe.

En allianse av sjia-dominerte militsgrupper hevdet tirsdag at de kurdiske styrkene har forlatt byen uten å gjøre motstand.

Et flertall av innbyggerne i Sinjar tilhører minoritetsgruppen yazidiene. Gruppen er gjentatte ganger blitt utsatt fra angrep og overgrep fra ekstremistgruppa IS, og FN-eksperter har beskrevet angrepene som folkemord.

Sinjar og områdene rundt ble erobret av IS i 2014, men kurdisk-irakiske styrker tok kontroll over byen året etter.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]