– Irakiske styrker har tatt kontroll over byen Sinjar

Foto: AFP PHOTO / SAFIN HAMED

Regjeringskontrollerte styrker i Irak har tatt kontroll over byen Sinjar, som inntil nå har vært kontrollert av kurdiske styrker, ifølge en militsgruppe.

En allianse av sjia-dominerte militsgrupper hevdet tirsdag at de kurdiske styrkene har forlatt byen uten å gjøre motstand.

Et flertall av innbyggerne i Sinjar tilhører minoritetsgruppen yazidiene. Gruppen er gjentatte ganger blitt utsatt fra angrep og overgrep fra ekstremistgruppa IS, og FN-eksperter har beskrevet angrepene som folkemord.

Sinjar og områdene rundt ble erobret av IS i 2014, men kurdisk-irakiske styrker tok kontroll over byen året etter.

(©NTB)


Publisert: okt 20, 2017 @ 8:35 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.