The election committee joint head of party nominees Gustav Fridolin and Isabella Lovin (R) speak during a presser at the Green Party headquarters in Stockholm, Sweden May 9, 2016. The Green Party will elect new joint party leaders during the party convention later this week. TT News Agency/Jessica Gow/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. NO COMMERCIAL SALES
Del saken
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  

En svensk politiker, Rebwar Hassan,  skal ha blitt kastet ut fra det svenske Miljöpartiet de Gröna, det skriver StockholmDirekt.

Årsaken til utkastelsen skal visstnok være at Hassan har utrrykt seg kritisk til det han ser som islamisme i egne partirekker. Hassan gikk også ut i en kronikk i Aftonbladet for to dager siden der han skriver at “alle mennesker kan faktisk ikke få komme til Sverige”. Han skriver på sin facebookside at hans politiske engasjement fortsetter og at han kommer til å fortsette å kritisere dem som ikke setter vestlige, demokratiske verdier først.

Hassan har blant annet tidligere uttalt at “politikeres tomme ord vinner ikke over terror” og at man bør støtte sekulære muslimer, ikke islamister.

– Partiledelsen mener at Rebwar Hassan har skadet partiet alvorlig ved at han ved gjentatte anledninger skal ha benyttet sin plattform som tillitsvalg til å spre grove angrep og alvorlige, grunnløse anklager mot andre medlemmer. Partiledelsen har derfor besluttet å stenge ham ute fra Miljöpartiet de Gröna, sier Marléne Tamlin fra partiledelsen i Miljöpartiet til StockholmDirekt.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]