Oslo 20160310. Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland deltar på frokostmøte i regi av tenketanken Civita torsdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Utenriksdepartementet har levert en formell klage på Thorbjørn Jagland til Europarådet etter et Facebook-innlegg om norsk politikk.

Det bekrefter UDs kommunikasjonssjef Frode O. Andersen overfor NRK.

Bakgrunnen er et Facebook-innlegg der Jagland kritiserer det han mener er en passiv norsk holdning til politiets opptreden under demonstrasjonene i Barcelona.

annonse

– Jagland hevdet at UD omtalte politimetodene i Spania som et internt anliggende. Dette var feil og helt misvisende for hva som ble sagt, sier Andersen.

Han legger til at UD kommenterte dette direkte på Jaglands Facebook-side, og at det samme budskapet deretter ble formidlet formelt via Norges delegasjon til Europarådet.

Jagland er generalsekretær i Europarådet, og tidligere norsk statsminister og utenriksminister for Ap.

Han sier til NRK, via Facebook, at han ikke har noen reaksjon på at norsk UD har levert en formell klage på ham.

– Jeg er ifølge Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen uavhengig av enhver regjering og har avlagt ed på det, uttaler Jagland.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]