Kniver i alle slags størrelser og fasonger blir beslaglagt av politiet. (Foto:Jon Eeg, NTB Pluss)FORBRYTELSER / VÅPEN /
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet mer enn dobler satsene for å bære kniv på offentlig sted i Oslo, opptil 20.000 kroner kan boten ende på.

– Det er svært få som har nødvendig behov for å bære kniv på offentlig sted kveld og natt, sier leder Beate Brinch Sand for felles enhet for påtale i Oslo politidistrikt.

Knivbruk kan gi alvorlig skader og trusselsituasjoner kan lett oppstå når noen bærer kniv, fortsetter hun videre.

I en pressemelding fra politiet tirsdag ble det opplyst om de økte bøtesatsene for å bære kniv på offentlig sted i Oslo, Asker og Bærum. Tidligere har størrelsene på foreleggene vært 8.000 kroner og 9.500 kroner dersom saken har gått til domstolen. Nå er ny minstesats satt til 12.000 kroner, men med rom for å øke forelegget helt til 20.000 kroner.

– For at boten skal bli på maksimalnivået 20.000 kroner må det foreligge momenter som gjør det mer alvorlig eller straffeskjerpende å bære kniv på offentlig sted. Det kan være type kniv som besittes, om kniven bæres i konfliktsituasjoner, innen bestemte miljøer og på bestemte steder, skriver politiet.

Forbudet gjelder ikke bare kniver, men også andre skarpe redskap som er egnet til å påføre noen en kroppskrenkelse.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]