Pakistani policemen escort the head of of the Jamaat-ud-Dawa (JuD) organisation Hafiz Saeed (C) as he arrives to appear before Lahore High Court after the expiry of his three-month detention period, in Lahore on October 17, 2017. Saeed, designated a global terrorist by the US and who has a $10 million bounty on his head was placed under house arrest by the Pakistani authorities on January 31, 2017. / AFP PHOTO / ARIF ALI
annonse
annonse

Pakistanske myndigheter trakk tilbake terrorismeanklagene mot den kjente islamisten Hazif Saeed og hans gruppe Jamaat-ud-Dawa på søndag. Saeed har sittet i husarrest siden januar i år under Pakistans Anti-Terrorism Act. Saeed og hans gruppe er ansett som terrorister av både USA, FN og India og amerikanske myndigheter har utlyst en dusør på hele 10 millioner dollar til dem som bidrar til å fange ham.

Myndighetene i Punjab ville utvide husarresten med tre nye måneder, men Saaed utfordret denne avgjørelsen i Lahore High Court og det ser nå ut som han vinner frem. Hans advokat kaller nå for hans løslatelse siden terroranklagene mot han og hans gruppe har frafalt. En rettsal i Lahore kommer til å ta avgjørelsen en gang denne uken og alt tyder på at Saeed vil være en fri mann om kort tid. Dommer Muzahir Naqvi ba pakistanske myndigheter om å komme med nye anklager mot Saeed, og advarte at Saeed kommer til å være en fri mann dersom de ikke klarer å komme med nye beviser mot JuD lederen.

Pakistanske myndigheter, på sin side, sa at de kommer til å legge frem nye beviser mot Saeed i en lukket rettsak og oppfordret retten til å ikke frigjøre ham, og la til at det var en svært sensitiv sak.

annonse

 

Les mer:

The Hindu. Pak govt drops terrorism charges against Hafiz Saeed.

 

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon