USA: Flere IS-krigere drept i angrep i Jemen

Foto: AP Photo/Hani Mohammed, File

Flere IS-krigere som befant seg på to treningsleirer i Jemen er blitt drept i et angrep gjennomført av USA, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Pentagon opplyser ikke hva slags type angrep det skal være snakk om og oppgir ikke dødstall, men bruker ordet «dusinvis».

På treningsleirene skal IS-krigere blant annet ha blitt opplært i hvordan utføre selvmordsangrep og hvordan bruke maskingevær og rakettdrevne granatkastere, heter det i uttalelsen fra amerikanerne.

Jemen har lenge vært preget av konflikt og uro, og ytterliggående sunnimuslimske islamistgrupper som al-Qaida og Den islamske staten (IS) har utnyttet kaoset og maktvakuumet i landet for å styrke sin stilling.

(©NTB)


Publisert: okt 17, 2017 @ 10:57 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.