FILE - In this Friday, Aug. 25, 2017 file photo, boys stand on the rubble of a house destroyed by Saudi-led airstrikes in Sanaa, The UN’s leading human rights body has approved by consensus a compromise resolution calling for a group of “eminent international and regional experts” to monitor and report on rights abuses in war-torn Yemen. (AP Photo/Hani Mohammed, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere IS-krigere som befant seg på to treningsleirer i Jemen er blitt drept i et angrep gjennomført av USA, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Pentagon opplyser ikke hva slags type angrep det skal være snakk om og oppgir ikke dødstall, men bruker ordet «dusinvis».

På treningsleirene skal IS-krigere blant annet ha blitt opplært i hvordan utføre selvmordsangrep og hvordan bruke maskingevær og rakettdrevne granatkastere, heter det i uttalelsen fra amerikanerne.

Jemen har lenge vært preget av konflikt og uro, og ytterliggående sunnimuslimske islamistgrupper som al-Qaida og Den islamske staten (IS) har utnyttet kaoset og maktvakuumet i landet for å styrke sin stilling.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]