(COMBO) This combination of pictures created on October 1, 2017 shows, US President Donald Trump at Morristown, New Jersey, Municipal Airport on September 15, 2017; and North Korean leader Kim Jong-Un waving following a military parade in Pyongyang on April 15, 2017. Trump said on October 1, 2017, negotiating with North Korea over its nuclear program would be a waste of time, after it emerged that Washington had channels of contact with Pyongyang. Only hours after US Secretary of State Rex Tillerson revealed that US officials were in touch with North Korean counterparts, Trump undercut his top diplomat by declaring on Twitter that any talks would be futile. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN AND ED JONES
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pyongyangs FN-ambassadør Kim In-ryong sier det kan bryte ut atomkrig mellom USA og Nord-Korea når som helst. USA sier de forbereder seg på det verste. 

USAs viseutenriksminister John Sullivan møtte tirsdag sin japanske motpart Shinsuk Sugiyama og ble enige om å legge så mye press på Nord-Korea som overhodet mulig.

– Men vi må, sammen med våre allierte i Japan, Sør-Korea og andre steder, forberede oss på det verste, i tilfelle diplomati ikke skulle fungere, sier Sullivan.

Møtet i Japan finner sted dagen etter at Nord-Koreas FN-ambassadør talte til Hovedforsamlingens nedrustningskomité i FN-hovedkvarteret i New York. Kim understreket at aldri før har et land mottatt så ekstreme og direkte atomtrusler fra USA, og at Nord-Korea har rett til å forsvare seg.

Han sa også at Nord-Korea er blitt en fullverdig atommakt og har både atombomber, hydrogenbomber og interkontinentale ballistiske missiler.

– USAs fastland er innen rekkevidde og dersom USA invaderer oss vil de ikke unnslippe vår straff noe sted på kloden, sa Kim.

Søndag sa USAs utenriksminister Rex Tillerson at han lover å søke en diplomatisk løsning med Nord-Korea helt til første bombe faller. Dagen etter innledet USA og Sør-Korea en ti dagers militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]