USA om Nord-Korea: Må forberede oss på det verste

Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN AND ED JONES

Pyongyangs FN-ambassadør Kim In-ryong sier det kan bryte ut atomkrig mellom USA og Nord-Korea når som helst. USA sier de forbereder seg på det verste. 

USAs viseutenriksminister John Sullivan møtte tirsdag sin japanske motpart Shinsuk Sugiyama og ble enige om å legge så mye press på Nord-Korea som overhodet mulig.

– Men vi må, sammen med våre allierte i Japan, Sør-Korea og andre steder, forberede oss på det verste, i tilfelle diplomati ikke skulle fungere, sier Sullivan.

Møtet i Japan finner sted dagen etter at Nord-Koreas FN-ambassadør talte til Hovedforsamlingens nedrustningskomité i FN-hovedkvarteret i New York. Kim understreket at aldri før har et land mottatt så ekstreme og direkte atomtrusler fra USA, og at Nord-Korea har rett til å forsvare seg.

Han sa også at Nord-Korea er blitt en fullverdig atommakt og har både atombomber, hydrogenbomber og interkontinentale ballistiske missiler.

– USAs fastland er innen rekkevidde og dersom USA invaderer oss vil de ikke unnslippe vår straff noe sted på kloden, sa Kim.

Søndag sa USAs utenriksminister Rex Tillerson at han lover å søke en diplomatisk løsning med Nord-Korea helt til første bombe faller. Dagen etter innledet USA og Sør-Korea en ti dagers militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya.

(©NTB)


Publisert: okt 17, 2017 @ 7:54 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.