Marchers gather to hear speakers at the end of the Los Angeles LGBTQ #ResistMarch, Sunday, June 11, 2017, in West Hollywood, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
annonse

Myndighetene i Tadsjikistan skal ha laget en liste over 367 personer de mener er homofile, og ønsker å teste dem for å hindre spredning av kjønnssykdommer.

Ifølge avisen Zakonnost er listen et resultat av studier av LGBT-miljøer.

Menneskerettighetsaktivister i Sentral-Asia har lenge advart om diskriminering av skeive i regionen. Homofili er ikke ulovlig i Tadsjikistan, men er uglesett i konservative miljøer i landet.

annonse

Ifølge avisen har myndighetene identifisert 319 menn og 48 kvinner som de mener er homofile. Disse personene er satt på listen «som følge av deres sårbare posisjon i samfunnet, deres egen sikkerhet og for å hindre spredning av seksuelt overførbare sykdommer» opplyser en anonym politikilde til avisen. Hva slags tester man ønsker å gjøre på disse personene er ukjent.

Tadsjikistan har et sekulært styresett og de fleste tadsjikere er sunnimuslimer.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.