AP Photo/Petros Karadjias
annonse
annonse

Tidligere i år ble det klart at den svenske kommunen Halmstad selger land til en ny moskebygning i byen.

Beslutningen tatt til tross for at imamen i menigheten som skal bygge moskeen sammenliknet homofile med et virus, skriver SVT Nyheter.  Nå er det imidlertid kommet opp et nytt argument mot moskeen.

Ifølge den svenske historieprofessoren Dick Harrison skal moskeen bygges på en historisk svensk slagmark – en av de viktigste i Sveriges historie, mener professoren, ifølge Hallandsposten. Markene på Fyllebro, der moskeen skal bygges, er et svært viktig sted i svensk historie, forklarer han.

annonse

Kampen på Fyllebro i 1676 var det avgjørende slaget i den skandinaviske krigen mellom Sverige og Danmark. Det var her krigslykken snudde for svenskene og gjorde det mulig for Sverige å beholde de sørlige delene av landet.

Dick Harrison ved Lunds Universitet mener det er historisk urimelig å ødelegge et slikt sted og sabotere mulighetene for fremtidige arkeologiske undersøkelser. Tidligere utgravninger på stedet har oppdaget pistolbolter, artilleriprosjektiler og en hestesko som tilhørte det svenske kavaleriet. Dick Harssion mener at Fyllebro er “et av de viktigste slagmarkene i svensk historie”.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon