Muslims faithful attend pray during the Eid al-Adha holiday at the Selimiye mosque, until the 16th century known as the Cathedral of St Sophia, or Agia Sofia, in the Turkish Cypriots breakaway area at northern divided capital of Nicosia, Cyprus, Friday, Sept. 1, 2017. The Eid al-Adha holiday, or "Feast of Sacrifice," commemorate Ibrahim's test of faith when God commanded him to sacrifice his only son Ismail. Ibrahim was prepared to submit to the command, but then God stayed his hand, sparing his son. For the holiday, Muslims slaughter livestock and distribute the meat to the poor. (AP Photo/Petros Karadjias)
Del saken
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere i år ble det klart at den svenske kommunen Halmstad selger land til en ny moskebygning i byen.

Beslutningen tatt til tross for at imamen i menigheten som skal bygge moskeen sammenliknet homofile med et virus, skriver SVT Nyheter.  Nå er det imidlertid kommet opp et nytt argument mot moskeen.

Ifølge den svenske historieprofessoren Dick Harrison skal moskeen bygges på en historisk svensk slagmark – en av de viktigste i Sveriges historie, mener professoren, ifølge Hallandsposten. Markene på Fyllebro, der moskeen skal bygges, er et svært viktig sted i svensk historie, forklarer han.

Kampen på Fyllebro i 1676 var det avgjørende slaget i den skandinaviske krigen mellom Sverige og Danmark. Det var her krigslykken snudde for svenskene og gjorde det mulig for Sverige å beholde de sørlige delene av landet.

Dick Harrison ved Lunds Universitet mener det er historisk urimelig å ødelegge et slikt sted og sabotere mulighetene for fremtidige arkeologiske undersøkelser. Tidligere utgravninger på stedet har oppdaget pistolbolter, artilleriprosjektiler og en hestesko som tilhørte det svenske kavaleriet. Dick Harssion mener at Fyllebro er “et av de viktigste slagmarkene i svensk historie”.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]