Får bygge moske på Sveriges viktigste slagmark

AP Photo/Petros Karadjias

Tidligere i år ble det klart at den svenske kommunen Halmstad selger land til en ny moskebygning i byen.

Beslutningen tatt til tross for at imamen i menigheten som skal bygge moskeen sammenliknet homofile med et virus, skriver SVT Nyheter.  Nå er det imidlertid kommet opp et nytt argument mot moskeen.

Ifølge den svenske historieprofessoren Dick Harrison skal moskeen bygges på en historisk svensk slagmark – en av de viktigste i Sveriges historie, mener professoren, ifølge Hallandsposten. Markene på Fyllebro, der moskeen skal bygges, er et svært viktig sted i svensk historie, forklarer han.

Kampen på Fyllebro i 1676 var det avgjørende slaget i den skandinaviske krigen mellom Sverige og Danmark. Det var her krigslykken snudde for svenskene og gjorde det mulig for Sverige å beholde de sørlige delene av landet.

Dick Harrison ved Lunds Universitet mener det er historisk urimelig å ødelegge et slikt sted og sabotere mulighetene for fremtidige arkeologiske undersøkelser. Tidligere utgravninger på stedet har oppdaget pistolbolter, artilleriprosjektiler og en hestesko som tilhørte det svenske kavaleriet. Dick Harssion mener at Fyllebro er “et av de viktigste slagmarkene i svensk historie”.


Publisert: okt 18, 2017 @ 9:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.