Frontex: Migrantstrømmen fra Nord-Afrika øker

En gruppe migranter går i land ved en kai i Palermo i Italia. Foto: AP / NTB scanpix

Selv om det totalt kom 5.600 færre migranter til Italia i september i år sammenlignet med samme måned i fjor, økte antall migranter som hadde tatt seg over Middelhavet fra Algerie og Tunisia, opplyser Frontex onsdag.

I september i år registrerte Frontex 13.900 illegale grensepasseringer langs de fire hovedrutene som migrantene bruker: Den sentrale, vestlige og østlige middelhavsruten, samt Balkan-ruten.

Totalt har 156.000 flyktninger og migranter kommet til EU-land i løpet av de første ni månedene i år, ifølge den nye rapporten fra Frontex.

Antall flyktninger og migranter som har kommet til Spania, har fordoblet seg i løpet av de ni første månedene i år, 14.800, sammenlignet med samme periode i fjor.

De aller fleste som kommer til Spania, kom fra Marokko, Algerie og Elfenbenskysten.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: okt 19, 2017 @ 10:40 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.