An Italian Red Cross operator assists migrants disembarked from the Aquarius ship of Sos Mediterranee upon its arrival in the Sicilian port of Palermo, southern Italy, Friday, Oct. 13, 2017. About 600 migrants have been brought to Sicily after being rescued at sea in one of the biggest arrivals since the Italian government struck a deal with Libyan authorities to limit departures. (Igor Petyx/ANSA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Selv om det totalt kom 5.600 færre migranter til Italia i september i år sammenlignet med samme måned i fjor, økte antall migranter som hadde tatt seg over Middelhavet fra Algerie og Tunisia, opplyser Frontex onsdag.

I september i år registrerte Frontex 13.900 illegale grensepasseringer langs de fire hovedrutene som migrantene bruker: Den sentrale, vestlige og østlige middelhavsruten, samt Balkan-ruten.

Totalt har 156.000 flyktninger og migranter kommet til EU-land i løpet av de første ni månedene i år, ifølge den nye rapporten fra Frontex.

Antall flyktninger og migranter som har kommet til Spania, har fordoblet seg i løpet av de ni første månedene i år, 14.800, sammenlignet med samme periode i fjor.

De aller fleste som kommer til Spania, kom fra Marokko, Algerie og Elfenbenskysten.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]