Migrants walk towards Germany at the border crossing with Austria in Freilassing, Germany September 16, 2015. Germany cut its train link with the Austrian city of Salzburg on Wednesday, shutting down the main route into its territory for tens of thousands of people caught in Europe's worst migration crisis in decades. REUTERS/Dominic Ebenbichler
Del saken
  • 1
  •  
  •  

Nadine Langer fra Salzgitter i Tyskland forteller the Wall Street Journal at da hun tok sin datter til første skoledag, oppdaget hun at datteren er et av to tyske barn i klassen. Resten er stort sett syriske flyktninger.

– Jeg er ikke i mot utlendinger, men det kommer til et punkt der man må undre, hvem intergrerer hvem?, sier Langer.

I lokalsamfunn over hele Tyskland er folk bekymrede for sikkerhet, jobber og livskvalitet i kjølvannet av migrantkrisen i 2015, der Tyskland tok i mot minst en million asylsøkere, mer enn én prosent av egen befolkning. Krisen har forsvunnet fra forsidene i tysk media, men preger fortsatt Tyskland.

Forrige uke ble Salzgitter stengt for ytterligere flyktninginnvandring, etter at Stephan Weil, ministerpresident i Niedersachsen, gav grønt lys for et slikt forbud. Salzgitter har med sine 106,000 innbyggere hele 5,700 syriske flyktninger. 91% av asylsøkerne lever på trygdeordninger.

– Vi flyttet til Salzgitter fordi det allerede er mange arabiske og tyrkiske migranter her, vi har venner her. Menneskene er hyggelige. Vi kan gå i moskéen her, sier Nour Alwadi fra Syria, som kom til Tyskland i fjor med sin kone.

– Vi har ikke jobber til alle disse menneskene, sier Nicola Pöckler, som jobber med å få flyktninger i jobb.

Michael Gröger, Alternativ for Tysklands kandidat for Salzgitter mener at selve fenomenet integrering bør vurderes.

– Denne asylgalskapen må stoppe. En asylsøker er en midlertidig gjest, ikke en innvandrer. En asylsøker må ikke integreres, sier han.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 1
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]