Shi'ite Popular Mobilization Forces (PMF) are seen in Zumar, Nineveh province, Iraq October 18, 2017. REUTERS/Ari Jalal
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter at Kirkuk ble gjenerobret av den irakiske hæren fra kurdiske styrker på mandag har nye beviser kommet frem som tilsynelatende bekrefter mistanken om at beryktede Iran-støttete sjia-militser – kjent som Popular Mobilization Forces (PMF) – var delaktige i operasjonen. I en video lastet opp på internett i går, håner en av gruppens medlemmer kurderne for å ha rømt byen mens han peker på fotoer av Irans leder Ayatollah Khamenei som er hengt opp på veggen i guvernørbygningen i Kirkuk: “Vi har gjenvunnet Kirkuk. Skammer dere dere [kurderne] ikke? Hvor er [de kurdiske] mennene? Sa dere ikke at ’vi er menn som kommer fra Erbil og Suleimani [to store kurdiske byer] for å bevare Kirkuk, og at Kirkuk er vår’? Hvor er dere?,” sier vedkommende i videoopptaket.

Amerikanerne benekter derimot at PMF og/ eller andre Iran-vennlige elementer befinner seg i byen. Etter å ha bli spurt om gruppens tilstedeværelse i Kirkuk av en gruppe journalister på en pressekonferanse i Pentagon, svarte talsmannen for den amerikanske hæren oberst Ryan Dillon: “I følge troverdige rapporter fra våre elementer som har deltatt [i operasjonen] og gjenopprettet sikkerheten i Kirkuk-området … har vi ikke mottatt rapporter om PMF eller de typer enheter som du har nevnt [opererer i byen].”

 

Les mer:

Rudaw. Iranian Khamenei’s photos hang inside Kirkuk governorate building. 18. oktober 2017.

NB. Rudaw er affiliert med Kurdistan Demokratic Party (KDP) som er pro-selvstendighet.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]