Israel raider palestinske mediebedrifter

Isaelske soldater på Vestbredden. Foto: AFP PHOTO / HAZEM BADER

Israelske soldater raidet natt til onsdag palestinske mediebedrifter med Hamas-tilknytning på den okkuperte Vestbredden.

Aksjonene fant sted få timer etter at den israelske regjeringen gjorde det klart at den ikke vil forhandle med et palestinsk samlingstyre som inkluderer Hamas, om ikke Hamas gjør endringer i sitt program.

Det palestinske journalistlaget i Hebron sier at kontorene til tre mediebedrifter som bistår Hamas-tilknyttede TV-selskaper med produksjonstjenester, ble stengt og utstyret beslaglagt.

De tre er Palmedia, Ramsat og Transmedia. To av de ansatte i Transmedia ble pågrepet.

Israelske medier sier at åtte mediebedrifter ble raidet, blant annet i Ramallah og Betlehem. Også i Nablus ble Palmedias kontorer raidet og stengt.

En talskvinne for den israelske hæren sier at aksjonen var mot medier som støtter oppvigleri og vold og ulovlige TV-selskaper som Al Quds og Al Aqsa.

(©NTB)


Publisert: okt 18, 2017 @ 8:10 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.