Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Polititjenestemannen som er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, er suspendert i påvente av dommen.

Overgrepene skal ha skjedd da den fornærmede jenta var 15 år, skriver Avisa Nordland. Politimannen nekter straffskyld. Salten tingrett har brukt to dager på å behandle saken.

– Det er bevist ut over enhver rimelig tvil at han har forholdt seg etter tiltalen. Det er kun én ting som mangler i denne saken, og det er tiltaltes tilståelse, sa aktor, førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes, i sin avslutningsprosedyre tirsdag.

Politimester Tone Vangen vil ikke kommentere saken, men sier til avisen at tjenestemannen er suspendert, og at det foreligger en personalsak som blir fulgt opp etter domsavsigelsen.

Mannens forsvarer, advokat Finn Ove Smith, la ned påstand om full frifinnelse.

– Det er kun to som kjenner sannheten i denne saken: fornærmede og tiltalte. Spørsmålet er hvem man skal tro på, og man må være overbevist. Belastningen ved å bli dømt er så stor at det er bedre at ti skyldige går fri enn at én uskyldig blir dømt, sa Smith.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]