Strasbourg, Frankrike 20161107. Statsminister Erna Solberg (H) på en felles pressekonferanse med Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland under Verdens demokratiforum i Europarådet i Strasbourg mandag. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statsminister Erna Solberg (H) stiller seg bak klagen UD sendte på Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland.

UD sendte en formell klage til Europarådet etter at Jagland kommenterte situasjonen i Catalonia på Facebook.

– Jagland tok en informasjonsmedarbeiders uttalelser og satte dem i en annen kontekst enn hva de var gitt for. Og jeg synes man skal tenke på at når man har den typen internasjonale verv som generalsekretær i Europarådet, så skal man ikke delta i den norske politiske debatten uten å tenke godt gjennom hvilken autoritet man tar med seg inn i debatten, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

Hun mener Jagland opptrådte uryddig.

– Jagland burde kanskje sagt at han ikke burde uttalt seg slik, for det var en åpenbar misoppfattelse av hva uttalelsen dreide seg om. Det var jo helt feil det han sa, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Thorbjørn Jagland ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet onsdag.

På Facebook skriver Jagland at han ikke har mottatt noen klage fra UD:

«I dag refereres det til en note fra Utenriksdepartementet med klage på meg. Jeg har ikke mottatt noen note, jeg traff den norske ambassadøren i går på et møte. Ingenting ble nevnt.»

Det siste døgnet har det også stormet rundt Jagland i forbindelse med en annen sak. Han har gått til angrep på Aftenposten, som han mener har publisert ærekrenkende artikler om ham. Avisen avviser påstandene og mener han må tåle kritisk journalistikk.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]