Strasbourg, Frankrike 20161107. Statsminister Erna Solberg (H) på en felles pressekonferanse med Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland under Verdens demokratiforum i Europarådet i Strasbourg mandag. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Statsminister Erna Solberg (H) stiller seg bak klagen UD sendte på Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland.

annonse

Annonse

UD sendte en formell klage til Europarådet etter at Jagland kommenterte situasjonen i Catalonia på Facebook.

– Jagland tok en informasjonsmedarbeiders uttalelser og satte dem i en annen kontekst enn hva de var gitt for. Og jeg synes man skal tenke på at når man har den typen internasjonale verv som generalsekretær i Europarådet, så skal man ikke delta i den norske politiske debatten uten å tenke godt gjennom hvilken autoritet man tar med seg inn i debatten, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

annonse

Annonse

Hun mener Jagland opptrådte uryddig.

annonse

Annonse

– Jagland burde kanskje sagt at han ikke burde uttalt seg slik, for det var en åpenbar misoppfattelse av hva uttalelsen dreide seg om. Det var jo helt feil det han sa, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Thorbjørn Jagland ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet onsdag.

På Facebook skriver Jagland at han ikke har mottatt noen klage fra UD:

«I dag refereres det til en note fra Utenriksdepartementet med klage på meg. Jeg har ikke mottatt noen note, jeg traff den norske ambassadøren i går på et møte. Ingenting ble nevnt.»

annonse

Annonse

Det siste døgnet har det også stormet rundt Jagland i forbindelse med en annen sak. Han har gått til angrep på Aftenposten, som han mener har publisert ærekrenkende artikler om ham. Avisen avviser påstandene og mener han må tåle kritisk journalistikk.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: