Police forensics work at the scene after a powerful explosion at the main entrance to the police station in Helsingborg, Sweden, October 18, 2017. TT News Agency/Johan Nilsson via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT.
Del saken
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  

En kraftig detonasjon kunne høres på lang vei da det var en stor eksplosjon ved inngangspartiet til politistasjonen i bydelen Berga i Helsingborg i natt. Dette melder Aftonbladet.

Inngangspartiet til politistasjonen er totalødelagt i den kraftige eksplosjonen, og alle de 30-40 rutene i huset på andre siden av gaten ble slått inn.

– Dette er jo et angrep på demokratiet og rettsvesenet, sier Anna Göransson, talsperson for politiet til Aftonbladet.

– Hele inngangspartiet er sprengt vekk. Rutene er knuste og det er skader på dørene, sier Lennart Linderos, talsperson for brannvesenet i Skåne nordväst melder NTB.

– Flere personer ringte inn og meldte om et kraftig smell i området Berge i Helsingborg, sier Anna Göransson, talsperson for politiet.

Politiet mottok flere meldinger om hendelsen rundt klokken 0.20 natt til onsdag. Det ble raskt konstatert at det var politiet selv som var offer for eksplosjonen.

En av politimennene som var på vakt i bygget, Kenneth Andersson, forteller Sydsvenskan om et kraftig smell.

– Det var en skikkelig eksplosjon. Alarmen gikk, vi sjekket at ingen var kommet til skade, og evakuerte bygningen, sier han.

Flere politifolk var i bygget i det eksplosjonen fant sted. Heldigvis kom ingen til skade.

I følge Göransson fantes det ikke noe spesifikt trusselbilde mot politihuset. Det er foreløpig ingen mistenkte i saken. Etterforskning pågår både for å fastslå sprengladningens natur og eventuelle motiver bak angrepet.

– Vi er ute og samler informasjon. Vi kontrollerer området, men har ikke noen spesifikke teorier eller tips vi jobber etter sier Göransson til Aftonbladet.

Som del av etterforskningen har politiet satt opp flere veikontroller og leter bredt etter informasjon. Politiet ber om tips fra allmennheten.

Årsaken til eksplosjonen er ukjent, og bombeteknikere og kriminalteknikere er på stedet. Ingen ble skadd i eksplosjonen.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]